acupressuur, bach, bloesem, remedie, bicom, bioresonantie, resonantie, cosmic, flower, energies, eft, essential, coaching, healing, arts, reiki, schussler, celzouten, emotioneel, evenwicht, therapie, behandeling, diagnose, advies,check-up, coach, coaching, consult, natuurgeneeskundig, natuurlijk, Peter, Ramselaar, rescue,  remedy, Susanne, therapeut


Copyright: Susanne Ramselaar 2014

HET GEZONDHEIDSCENTRUM 2.0

Privacyverklaring

Dr. Edward Bach


Timeline


De man die de 38 preparaten ontdekte was Edward Bach. Geboren in de West Midlands van Engeland in 1886 waar zijn vader een kopergieterij had. Dit zijn een paar belangrijke mijlpalen in zijn leven.


1912 studeert af aan University College London en begin te werken bij University College Hospital (UCLH) en The National Temperance Hospital.


1913 Opent praktijk in Harley Street Londen.


1914 wordt afdelingshoofd over 400 bedden, gereserveerd voor oorlogsslachtoffers aan het UCLH.


1917 wordt geopereerd aan kanker vooruitzichten niet gunstig. Stortte zich zodra het weer kon op zijn onderzoekswerk.


1919 gaat als Patholoog en Bacterioloog werken bij het London Homeopathic Hospital, komt in contact met het werk van Samuel Hahnemann.

 
1928 ontdekt de eerste drie planten die zouden gaan leiden tot het Bach  bloesem systeem.


1930 verlaat Londen en stopt het onderzoek naar de werking van de 7 Bach Bowel Nosoden en ontdekt het principe achter de Bach bloesem preparaten.


1933 stelt voor de eerste keer de Rescue Remedy®  samen.


1934 verhuisd naar Mount Vernon  in  Brightwell-cum-Sotwell.


1935 in augustus van dat jaar worden de laatste 19 preparaten ontdekt het systeem is nu compleet en bevat 38 individuele bloesems.


1936 in november komt Bach te overlijden. Nora Weeks en Victor Bullen zetten het werk van  dokter Edward Bach voort.